Verslag MEC’07 JO17-1 – Sparta’30 JO17-1

Een uitwedstrijd vandaag tegen MEC’07 in Maurik. Toch zo’n 3 kwartier rijden vanaf Andel. MEC’07 is een fusieclub tussen sv Maurik en EWV  uit Eck en Wiel. Ontstaan in 2007 en sinds 2011 op een prachtige nieuwe accomodatie.

Iedereen is fit, dus met 13 man op stap.

De aftrap was om 14.30uur voor MEC’07. Bij balverlies van MEC’07 was er een snelle omschakeling van ons en het is Ruben die na 1 minuut en 13 seconden de bal al tegen het netje wist te plaatsen.0-1. Dat is natuurlijk een lekkere opsteker. Maar al snel blijkt dat MEC’07 een goed voetballend team heeft. Zij hebben vorige week niet voor niets met 0-4 gewonnen bij nr.1 Teisterbanders. In de 6e minuut is er weer eens het niet goed ingrijpen van ons en komt MEC’07 op 1-1. Dan is het weer het oude liedje bij ons wat helemaal niet nodig is. Het vertrouwen weg, erg onrustig en het lopen met de bal. De wedstrijd werd er niet beter op. We kregen wel enkele kansjes, maar daar tegenover had MEC’07 de beste kansen. Het bleef tot de rust 1-1. Een ruststand waar we blij mee mochten zijn. In de rust is dan weer hetzelfde verhaal van, blijf rustig, laat de bal rongaan en heb vertrouwen in je eigen kunnen. Met enkele omzettingen en met Saymon en Dennis erin kan de 2e helft beginnen. De 2e helft is nauwelijks 2 minuten oud en het is Stijn die hun keeper met een afstandschot verrast.1-2. En ja hoor, daar is het vertrouwen weer. Een mooie aanval in de 48e minuut, maar Koen schiet de bal net naast. We kregen daarna nog verschillende kansen op meer, maar we moesten ook heel allert blijven bij de counters van MEC’07. Ons goede spel werd in de 61e minuut beloond door een doelpunt van Ruben vanuit een prachtige pass van Zeno.1-3. Sparta’30 was los. Een wereld van verschil met de 1e helft. We kregen de ene na de andere kans. En in de 71e minuut is er weer een mooie aanval en deze keer is het Koen die de bal binnen schiet.1-4. Het werd daarna wat grimmiger. Want MEC’07 kreeg toch een behoorlijk pak slaag van ons. In de 75e minuut krijgt een speler van MEC’07 een gele kaart na een actie wat nergens op sloeg. De laatste 5 minuten konden wij niet meer profiteren van het overtal zodat de eindstand 1-4 werd. Een knappe overwinning op een lastige tegenstander.

Een wedstrijd waarin wij het ons eigen in de 1e helft heel onnodig moeilijk maakte. Maar toch iets wat bijna wekelijks terug komt. Het is heel moeilijk om daar een vinger op te liggen hoe dat toch komt. We zijn veruit de best voetballende ploeg, creeren de meeste kansen, ze krijgen volop het vertrouwen maar toch nog het onzekere.

Volgende week gaan we naar Teisterbanders. Ook weer zo’n stugge tegenstander maar wij hoeven met zoveel voetbalvermogen van niemand “bang” te zijn.

 

Wim.