Sparta’30 – GDC 3D preview

Sparta´30 / 3D Preview

Na het doelpuntrijke gelijkspel van afgelopen zaterdag tegen HSSC ´61 uit Hei en Boeicop mogen onze Spartanen komen de zaterdag weer thuis aantreden. Ditmaal komt buurman GDC op bezoek op de Jan Claesenhof te Andel. De ploeg uit Eethen won de laatste wedstrijd thuis met 1-0 van SV BLC een ploeg die door Sparta ’30 uit met 2-6 werd verslagen.  De week daarvoor verloren de blauw gelen nog uit bij HSSC’61. De ploeg waar afgelopen weekend dus een puntje tegen werd gepakt. Op voorhand lijken de papieren dus ook iets beter voor Sparta ’30, maar goed de verschillen in deze derde klasse zijn klein en bij verlies tegen GDC kan de equipe van trainer Curic zelfs over de Andelnaren heen op de ranking van de derde klasse D. De Spartanen staan op een keurige 3e plaats en hebben alleen Sleeuwijk en SC Everstein boven zich staan, die a.s. zaterdag elkaar ook gaan bekampen in Everdingen. GDC staat op plek 7 van de ranglijst maar slechts op 2 punten achterstand van Sparta ’30.  De nummers 4 en 6 van de ranglijsten Haaften en Neo ’25 moeten ook tegen elkaar dus komende zaterdag kunnen er zeker verschuivingen gaan plaats vinden in de kop van het klassement.

Vorig jaar eindigde de burenruzie tussen Sparta ’30 en GDC in een 2-1 overwinning voor de Andelnaren, met 2 goals van Arne van Noorloos , die toen nog enkele zaterdagen zijn kicksen had ondergebonden om de spartanen uit de degradatiezone te bevrijden. Dit jaar staat de vlag er dus beter voor, maar het zou mooi zijn als ook de jonge ploeg van Mark van Noorloos deze pot kan winnen. Daarmee kan de positie bovenin worden verstevigd en blijft de positieve spiraal van de laatste weken intact. Het is nog de vraag of Mike Rutters kan meedoen, de jonge spelmaker viel zaterdag uit met een enkelblessure en wordt mogelijk vervangen op het middenveld. Verder lijkt de basiself de laatste weken wel duidelijk te staan dus verwacht ik geen al te grote wisselingen.

Zaterdag om half 3 gaat de ballen dus weer rollen, kom de manschappen weer aanmoedigen zou ik zeggen!