Verslag Sparta’30 JO17-1 – Tricht JO17-2

Na vorige week een keertje vrij te zijn geweest van voetballen, ging het vandaag weer om het echie. Maar liefst 14 fitte spelers dus keus te over. We begonnen in de volgende opstelling:

OLAF

 

 

MARWIN

 

RYAN                                                                                                                                              JAN

 

TIM

 

 

 

KOEN                                                                     RIK                                                                       GERTON                                                             DENNIS

 

 

 

 

MEMPHIS                                                                RUBEN

 

De wisselspelers waren: Zeno, Saymon en Menno.

 

Nadat we vorige week het record scoren binnen 35 naar 30 seconden hadden verbroken deden we het vandaag nog sneller. Bij de aftrap kwam de bal via 4 spelers van ons bij Koen en die gaf een prachtige pass op Ruben en binnen 18 seconden stond de 1-0 op het scorebord. Zo snel had ik het ook nog nooit meegemaakt. Maar wel lekker. We bleven vroeg druk zetten en binnen 3 minuten weet Ruben voor de 2e keer vanuit een pass deze keer van Gerton de bal achter hun keeper te schieten.2-0. Nauwelijks 4 minuten later een goede kans voor Memphis maar die schiet net naast. Zo was het 1 richtings verkeer. Maar dan gebeurd het in de 10 minuut waar je op kan wachten. We waren te gretig met naar voren lopen zodat het verdedigen ietwat verwaarloosd werd. Hier maakte Tricht gebruik van en staat ineens de 2-1 op het bord. Maar ook dit hoort bij het leerproces. We bleven goed voetballen en in de 18e minuut is het weer raak. Weer eens een prachtige aanval en het is Ruben die met een snoeiharde schuiver de bal in het hoekje schiet.3-1. Het was weer genieten van de jongens wat ze lieten zien. Zoveel spelvreugde, prachtige combinaties en altijd van achteruit bouwen aan een aanval. Zo ook weer in de 26e minuut en deze keer is het Memphis die met een bekeken schot met  binnenkant voet(ja Memphis) de keeper kanloos laat. Een dot van een kans voor Dennis in de 29e minuut met het hoofd maar helaas werd die kans gemist. Voor mij was het mooiste doelpunt in de 32e minuut. Een aanval waar we de hele week op getraind hebben. De bal ging over 3 schijven met 1x raken, de bal wordt diep gegeven op de diep sprintende Koen die de bal vanaf de achterlijn voorgeeft en het is Gerton die hem binnen tikt.5-1. EEN BEAUTY VAN EEN AANVAL. Die aanval werdt ook beloond door een geweldig applaus van de aanwezige supportersschare. Dit is tevens ook de ruststand. Ja, dan kan je alleen maar lovende woorden hebben voor de jongens in de rust. Het was formidabel wat ze hebben laten zien. In de rust werd Ryan gewisseld voor Zeno. Na rust komt Tricht veel feller uit de startblokken dan wij. We begonnen veel te tam en lieten het kaas van het brood eten door Tricht. Zo kregen zij enkele kansjes en zouden wij gewaarschuwd moeten zijn. In de 48e minuut weet Tricht de 5-2 te scoren. We pakten daarna de draad wel weer op maar het ging niet meer zo flitsend als in de 1e helft. De wedstrijd ging gelijk op met kansjes heen en weer. De beste kans was voor Memphis in de 70e minuut maar de bal komt tegen de lat. Zo bloedde de wedstrijd eigelijk dood. De wil was er wel maar het lukte niet meer. Aan de stand kwam ook geen verandering meer zodat de einduitslag 5-2 is. Een formidabele 1e helft en een zakelijke 2e helft zullen we maar denken.

 

Mark van Herwijnen weer eens bedankt voor de leiding.

 

Volgende week spelen we uit tegen het sterke Lekvogels.

 

Wim.