Verslag Beesd JO17-1 – Sparta’30 JO17-1

Door omstandigheden zijn er de eerste 6 weken geen verslagen gemaakt. Daarom in het kort de resultaten van Sparta’30 JO17-1.

 

Voor de beker waren we ingedeeld met GRC’14 – Dussense Boys en Altena. Thuis tegen GRC’14 wonnen we met 2-1. Uit tegen Dussense Boys speelden we gelijk met 3-3. Met de aantekening dat we in de laatste 18 minuten 3x scoorden met 10 man. De laatste wedstrijd was weer thuis tegen Altena. Dat was de wedstrijd met de gemiste kansen. We verloren zeer onverdiend met 1-2, wat betekend dat we uitgeschakeld waren.

 

De eerste competitie wedstrijd was uit tegen Meerkerk. Dit werd een doelpuntenfestijn tegen een zwakke tegenstander. Uitslag 2-12.

 

De volgende competitiewedstrijd was thuis tegen ASH. In de eerste helft hadden we zeker met 5 doelpunten verschil voor moeten staan maar het was maar 2-1 met de rust. Vlak na rust maakt ASH de 2-2 maar we wonnen de wedstrijd met 3-2. Een wedstrijd waar het verschil in doelpunten veel groter moest zijn. Maar goed het waren 3 punten.

 

Zo stonden we na 2 weken op kop met 6 punten uit 2 wedstrijden.

 

Vandaag, 7 oktober, de uitwedstrijd tegen Beesd. Een prachtige zonnige dag met een temperatuur van 24 graden. Heerlijk in het zonnetje, en laat de wedstrijd maar beginnen.

 

De aftrap was om 13.00uur. De eerste 10 minuten gebeurde er niet veel. Wij hadden veel meer balbezit, en lieten de bal lekker rond gaan. In de 10 minuut kregen we een vrije trap mee op een gunstige positie. Helaas werd de bal in de muur geschoten. Toch komen we in de 12e minuut verdiend op voorsprong. Het is Stijn die met een prachtig schot hun keeper verrast. 0-1. We bleven de bovenliggende partij. In de 18e minuut gaat Gerton alleen op de keeper van Beesd af maar weet niet te scoren. Na 30 minuten een afstandschot van Ruben en de bal gaat rakelings naast. De eerste echt gevaarlijke aanval van Beesd was in de 36 minuut maar het was Olaf die redding brengt. Zo was het na 40 minuten een verdiende 0-1 voorsprong. De 2e helft begonnen we sterk. Een prachtige aanval met in de hoofdrol Zeno, die een berewedstrijd speelde, en die gaf gaf een prima voorzet op Memphis maar die wist de bal naast de goal te koppen. Een 100% kans op een verdubbeling van de score. Na 55 minuten spelen raakten we de grip op de wedstrijd kwijt. Beesd kwam beter in de wedstrijd en kregen enkele goede kansen. Het was tegenhouden voor ons. Een snelle omschakeling van ons in de 60e minuut en het is Memphis die alleen op hun keeper afgaat maar de bal overschiet. Dan gebeurd het waar je zo bang voor bent. In de 63e minuut een vlotte aanval van Beesd, de verdediging wordt simpel uitgekapt en hun spits schiet de bal achter de kansloze Olaf.1-1.  Beesd voerde de druk op, en bij ons lukte niet veel meer. Beesd kreeg goede kansen op meer maar gelukkig was Olaf vandaag weer messcherp. Bij weer een snelle omschakeling van ons in de 71e minuut en het is weer Memphis die alleen op hun keeper afgaat en veel te onrustig de bal over het doel van Beesd schiet. Zo zijn er nog 9 minuten te spelen en kan het nog alle kanten op. Zo zal het de kant van Beesd opvallen. Bij een hoekschop van Beesd krijgen we de bal niet goed weg en komt de bal tegen de lat boven Olaf. De bal komt terug van de lat en het is de kleinste man van het veld die de bal achter Olaf schiet.2-1. In de 76e minuut gaat Ruben alleen op hun keeper af en ook hij weet de bal niet achter hun keeper te schieten. De allerlaatste mogelijkheid voor ons in de 79e minuut. Het is Stijn die een snoeihard schot los laat en het is de keeper van Beesd die de bal werkelijk fantastisch uit de hoek duikt. De bal komt daarna nog  voor 2 spelers van ons maar de bal wil er niet meer in. Na 81 minuten spelen fluit de scheidsrechter  voor de laatste keer en staan wij deze keer onnodig met lege handen. Eindstand 2-1.

 

Zo wordt het toch nog een nare middag zelfs met dit mooie weer. We creëren zoveel kansen maar belonen doen we ons niet.

 

Een dikke pluim voor de scheidsrechter die een puike wedstrijd floot.

 

De komende 2 weken geen competitiewedstrijd voor ons maar spelen we vriendschappelijk. Maar eens goed werken aan het afwerken van de kansen.

 

Wim.