In memoriam, Ad van den Broek

In memoriam, Ad van den Broek

Vandaag bereikte ons het droevige nieuws dat Ad van de Broek, lid van Sparta’30 en technisch coördinator, vandaag zeer onverwacht overleden is. 

In 1976 kwam Ad van RKC Waalwijk naar Sparta’ 30. Hij kreeg daar het eerste elftal onder zijn hoede. Deze eerste periode duurde tot 1978. In deze periode werd hij in het seizoen ’77 – ‘78 voor het eerst kampioen. Dat zou niet voor het laatst zijn.

Vervolgens heeft Ad bij verschillende verenigingen binnen het land van Heusden en Altena de scepter gezwaaid bij diverse eerste elftallen. In 2001 kwam hij terug naar Sparta. Hij gaf aan bij ons zijn actieve trainerscarrière af te willen sluiten. Tijdens deze periode was het in het eerste seizoen al raak. Hij werd weer kampioen. In 2005 nam hij afscheid als hoofdtrainer. Bij dit afscheid gaven veel vertegenwoordigers van zijn vorige clubs acte de présence.

Ook nadat hij gestopt was bleef de liefde voor de club. Ad heeft drie jaar geleden de A-junioren een seizoen getraind. De afgelopen twee jaar was hij actief als technisch coördinator. 

Ad was een markante persoonlijkheid. Hij was recht door zee. Een man van weinig woorden, geen lange verhalen maar to the point. Hij wist waar hij het over had. 

Hij zal binnen onze vereniging gemist worden. Onze gedachten gaan uit naar zijn naasten. Wij wensen hen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Bestuur VV Sparta’30

Je kunt het condoleanceregister tot en met zaterdagmiddag tijdens openingstijden tekenen in de kantine.

In overleg met de familie van Ad laten we het programma van zaterdag a.s. doorgaan. Aan het begin van de wedstrijden houden we een minuut stilte uit respect voor Ad en zijn familie.