Sparta’30 JO17-1 – DESK JO17-2

De laatste thuiswedstrijd alweer dit seizoen. Na de wanprestaties van de jongens de laatste weken zijn we van de week eens ff bij elkaar gaan zitten om het 1 en ander door te nemen. Je hoopt dan op een reactie van de jongens naar de komende wedstrijd. Die wedstrijd is tegen DESK JO17-2 op ons eigen kunstgrasveld. De scheidsrechter is, ja hoor, Paul vd Wiel.

De jongens klapten ondanks het warme weer vanaf minuut 1 er vol op. Na 2 minuten al de eerste kans maar de bal gaat hoog over. In de 5e minuut een hoekschop voor ons en het is Koen die de bal achter hun keeper schiet.1-0. Gelijk na de aftrap van DESK komen we weer in balbezit en uit een voorzet van Koen schiet Dennis de bal voor de 2e keer achter hun keeper.2-0. Zo zie ik het graag. Direct de tegenstander het idee geven, hier is niets te halen. Een prachtige aanval in de 11e minuut en Dennis krijgt de bal helemaal verkeerd op zijn schoen zodat de bal huizenhoog over gaat. We bleven dik de bovenliggende partij. DESK had geen antwoord op ons goede positiespel. In de 18e minuut een goede kans voor Memphis maar die schiet veel te wild over. Het was deze keer ouderwets genieten van de jongens. We voetbalden weer en lieten de bal lekker rondgaan. We kregen weer vele kansen op meer maar ipv te schieten wilden we te vaak met combinatievoetbal in de 16 meter te scoren. In de 30e minuut een pass van Koen op Dennis en die krijgt een niet te missen kans maar weet hem toch te missen. Na 40 minuten spelen fluit Paul voor rust en staan we dik verdiend met 2-0 voor. In de rust wordt Menno gewisseld voor Luuk. De 2e helft was nauwelijks 5 minuten oud voordat we weer eens een goede kans krijgen maar Stijn schiet naast. DESK kwam beter uit de rust dan wij. ZIj namen het initiatief over. Door slap ingrijpen van Jan weet DESK de 2-1 binnen te schieten. Dan wordt het toch weer onrustig bij ons. Sommige spelers zaten er doorheen door het warme weer en het hoge tempo van de eerste helft. Tim wordt er in gebracht en Ruben schuift door naar het middenveld. Na 59 minuten begint Ruben aan een rush door het midden en kan alleen op de keeper af en schiet heel beheerst de 3-1 binnen. DESK gaat alles of niets spelen met veel lange ballen en wij hebben het daar moeilijk mee. Steeds meer gaan wij ons verstoppen en komen niet meer aan voetballen toe. De pijp was leeg bij ons. In de 73e minuut wordt het zelfs nog 3-2
door weer slap ingrijpen. DESK voerde de druk nog meer op maar gelukkig was Olav vandaag in goede vorm en ranselde hij al de ballen uit de goal. Gelukkig maakte Paul na precies 80 minuten spelen er een einde aan en konden wij moe gestreden er weer eens 3 punten bijschrijven.

Gelukkig vandaag weer eens een strijdend Sparta’30 gezien. Hoofdzakelijk de eerste helft maar we zullen er maar vanuit gaan dat het warme weer zijn tol eiste de 2e helft.

John bedankt voor het vlaggen vandaag

Natuurlijk onze Paul ook weer bedankt voor het foutloze fluiten. Je kreeg na afloop nog grote complimenten van de begeleiding van DESK. Ik moet van hun  vragen of je ook bij DESK komt fluiten. MAAR DAAR BEGINNEN WE NIET AAN.

Wim.