Sparta’30 JO17-1 – Baardwijk JO17-1

Vandaag waren we gastheer van Baardwijk JO17-1. Baardwijk die mee doet om het kampioenschap samen met WSC en RFC. Dus verwachten een pittig potje. Jan is ziek maar met Luuk en Ryan erbij 14 spelers vandaag.
De wedstrijd staat onder leiding van wie anders dan Paul vd Wiel.

We kozen er voor om op het hoofdveld te spelen vanwege het warme weer. Op het kunstgras rold de bal nooit lekker als het warm weer is. En aangezien dat het hoofdveld er weer prachtig bij ligt ( vakmanschap van Bert en zijn kornuiten) moet het goed komen vandaag.

Om exact 10.30 de aftrap voor ons. De eerste kans was voor ons in de 3e minuut en het is Gerton die in buitenspel positie de 1-0 binnen schiet. Terecht werd het doelpunt afgekeurd. 1 minuut later wordt het wel 0-1 voor Baardwijk. Door dom balverlies van Menno weet de snelle spits van Baardwijk hier wel raad mee en laat Olav kansloos. Daarna bleef Baardwijk het initiatief houden en werden wij op het middenveld overlopen. We gingen over op het 3-4-3 systeem om weer grip te krijgen op het middenveld. We kregen daarna de wedstrijd weer onder controle maar Baardwijk kreeg de beste kansen. In de 30e minuut een snoeihard schot op het doel van Olav en de bal kwam via onderkant lat weer terug in het veld. Daar kwamen we goed weg. Vanuit mijn positie dacht ik dat de bal over de lijn was geweest. In de 39e minuut gaat Ryan in de fout door een speler van Baardwijk van achteren onderuit te schoppen en krijgt hij terecht een gele kaart zodat hij 10 minuten krijgt om zijn zonde te overdenken. Zodoen moesten we de 2e helft beginnen met 10 man. Dit werd al in de 42e minuut afgestraft en wordt het 0-2 voor Baardwijk. Toch komen we inde 45e minuut weer terug in de wedstrijd door een doelpunt van de ingevallen Stijn.1-2. De wedstrijd ging daarna gelijk op met kansen over en weer. In de 65e minuut wordt het weer een verschil van 2 doelpunten door niet best verdedigen.1-3. Ondanks het warme weer en het hoge tempo lieten we de koppies niet hangen. We zetten nog eens aan en in de 70e minuut brengt Memphis de stand op 2-3 vanuit een prachtige pass van Koen. Het tempo ging nog verder omhoog. Dit werd beloond in de 75e minuut. Vanuit een mooie aanval komt de bal bij Luuk en die kaatst de bal direct door op Memphis en komt Memphis alleen voor de keeper van Baarwijk en plaats de bal netjes in de hoek van de goal.3-3. We kregen daarna nog kansen op meer maar dat zou gezien de gehele wedstrijd teveel zijn geweest. In de 80e minuut maakte Paul er een einde aan en kunnen wij er weer 1 puntje bij schrijven.

Paul weer eens bedankt voor de prima leiding en wie weet tot volgende week.

Volgende week spelen we weer thuis om 10.30 en dan zijn we gastheer van GDC uit Eethen.

Wim.