SCO JO13-2 – Sparta’30 JO13-1 – 3-5 (2-3)

SCO JO13-2 – Sparta’30 JO13-1 – 3-5 (2-3)

Na weer een week niet gevoetbald te hebben mochten we vandaag pas onze tweede competitiewedstrijd spelen in Oosterhout tegen SCO.

We begonnen goed aan de wedstrijd en zetten de tegenstander gelijk onder druk wat in de 2e minuut al een doelpunt oplevert. Het is Boris die Daniel met een mooie steekbal vrij voor de keeper zet en zo staan we al op 0-1. Daarna is het heel de 1e helft een beetje aanmodderen van Sparta zijde. We winnen bijna geen duels, staan te vaak uit positie en ballen worden zomaar ingeleverd bij de tegenstander. In de 5e minuut wordt het 1-1, dit was een discutabel doelpunt, omdat de scheidsrechter eerst voor buitenspel fluit en daarna zegt dat het een doelpunt is. In de 8e minuut staan we opeens met 2-1 achter, omdat we achterin helemaal uit positie staan. Vlak daarna heeft Levi nog een prachtige redding door de bal goed uit de hoek te halen. In de 13e minuut komen we toch weer op 2-2. Het is opnieuw Daniel die op aangeven van Jurre scoort. In de 20e minuut komen we opnieuw op achterstand 3-2. Dit blijft zo tot de rust, dus zijn er nog kansen om de wedstrijd weer om te draaien na een belabberde eerste helft van Sparta zijde.

De tweede helft is de instelling en met vlagen het voetbal er wel van onze kant, maar het duurt tot de 44e minuut voor we weten te scoren. Het is Rafael die snel ingooit en Jurre kan zo vrij doorlopen naar het doel en scoort de 3-3. In de 55e minuut komen we dan eindelijk op voorsprong. Het is Sem die de bal vanaf rechts voorzet en Rafael schiet de bal keurig binnen. 2 minuten later beslissen we het dan eindelijk. Sem neemt de corner vanaf links en via Aron komt de bal bij Jurre die hem binnen schiet. In de laatste minuut krijgt Levi pas de enige bal op doel na de rust. Uiteindelijk halen we het potje toch uit met 3-5. De tweede helft hebben we het goed recht gezet jongens.

De volgende wedstrijd allemaal veel scherper beginnen. Op deze manier maken we het onszelf wel erg moeilijk. Volgende week spelen we vriendschappelijk thuis tegen Wilhelmina’26.