Sparta’30 JO13-1 – TVC Breda JO13-2

Sparta’30 JO13-1 – TVC Breda JO13-2 8-2 (2-1)

Na het behaalde kampioenschap van en 2 weken niet gevoetbald te hebben vanwege het winterse weer mochten we vandaag dan eindelijk beginnen aan de voorjaarscompetitie. We spelen nu een treetje hoger in de derde klasse. We straten vandaag tegen TVC Breda zonder Daan en Levi die allebei ziek zijn. Rafael is bereid om te gaan keepen en Jelle van de JO13-2 sluit na zijn wedstrijd bij ons aan.

We beginnen de wedstrijd goed en na 2 minuten is er al ons eerste doelpunt. Het is Daniel die Kris weg stuurt en na een mooie schijnbeweging weet hij de 1-0 binnen te schieten. Hierna krijgen we nog een aantal kansen, maar TVC komt er ook een aantal keren gevaarlijk uit en raakt 2x de paal. In de 20e minuut wordt het 1-1, doordat er achterin slecht gedekt wordt en we even niet bij les zijn. We zij weer wakker en worden weer wat scherper. Na 23 minuten is het Rick die de bal goed onderschept en op Kris speelt. Kris weet Sem te vinden die gelijk doorspeelt op Aron die de keeper weet te passeren 2-1. We blijven nu goed voetballen en vlak voor rust is het Jurre die binnen 1 minuut 2x keihard onderkant lat schiet. Helaas.

De tweede helft komen we weer heel sterk uit de kleedkamer. Vanaf de aftrap is het Stan die een afvallende bal binnen schiet 3-1. Twee minuten later is het Jurre die het weer eens probeert vanaf de 16. Nu is het gelukkig wel raak 4-1. Vlak daarna is het TVC dat weer wat terug doet 4-2. We blijven doorgaan en in de 39e minuut is het Boris die op aangeven van Aron binnen schiet 5-2. 2 minuten later is het weer Boris die na een mooie pass van Jurre raak schiet 6-2. Daarna missen we aantal kansjes, maar de tegenstander komt er verder niet meer aan te pas. In de 55e minuut is het Daniel die ook zijn verdiende doelpunt meepikt op aangeven van Kris. Het slotakkoord is wederom voor Boris die na een mooie aanval de bal van Kris krijgt en in het lege doel schiet 8-2.

Jongens een mooie overwinning en met vlagen weer heel goed gevoetbald. Volgende week gaan we naar OMC in Dordrecht.