Sparta’30JO17-1 – Wilhelmina’26JO17-1

En de bal is weer aan het rollen wat betreft in competitieverband. We zijn ingedeeld in een nieuwe poule. Wel een zwaardere maar is niet erg. Niet dat we stil hebben gezeten de winterstop want we hebben maar 2 weken niet getraind en de rest volle bak getraind en gevoetbald. In totaal 7 vriendschappelijke wedstrijden gespeeld met wisselende resultaten. Voetballend zit het wel goed maar wat betreft winnaarsmentaliteit schort het er nog wel 1 en ander aan.

Vandaag begint de competitie tegen Wilhelmina’26JO17-1. Al 2x tegen geoefend. 1x flink verloren (6-1) en de 2e keer onverdiend verloren (3-2) Dus vandaag maar eens van winnen.

De wedstrijd staat onder deskundige leiding van Paul vd Wiel. De aftrap is om 10.30 voor Wilhelmina’26. Wilhelmina’26 nam direct het initiatief en het 1e schotje was al binnen 2 minuten op Olav. In de 4e minuut een schot van Zeno op de goal van Wilhelmina’26. Na een verre uittrap van de keeper van Wilhelmina’26 komt de bal bij hun spits en schiet rakelings over. Na 9 minuten spelen komen we toch op achterstand na heel slap verdedigen.0-1. We komen in de 16e minuut zelfs met 0-2 achter. Vanuit een voorzet staat een speler vogelvrij voor Olav en die weet de bal achter Olav te koppen. Het was weer het oude liedje. We beginnen weer veel te slap aan de wedstrijd. We verliezen bijna elk duel, en we geven de tegenstander veel teveel ruimte. Onze 1e mooie aanval is in de 25e minuut maar het schot van Koen gaat 2 meter naast. Ruben begint in de 27e minuut aan een solo en haalt van ruim 30 meter verwoestend uit en de bal valt achter de ver voor zijn goal staande keeper in het netje.1-2. Nauwelijks 3 minuten later een hoekschop voor Wilhelmina’26 en weer gaan we het duel niet aan en laten we weer een speler vrij de bal achter Olav koppen.1-3. Dit was tevens de russtand.
De 2e helft begonnen we veel feller. We gingen nu wel de duels aan, was er wel beweging zonder bal. Zo komen we in de 48e en 53e minuut alleen voor de keeper van Wilhelmina’26 maar telkens was de keeper de situatie baas. In de 58e minuut een geweldige kans voor Gerton maar schiet net naast. Na 63 minuten gaan we weer alleen af op de keeper van Wilhelmina’26 maar schieten we de bal recht in de handen van hun keeper. Vanuit een mooie aanval komt de bal bij Koen en die weet wel de bal binnen te schieten.2-3. Weer een mooie aanval in de 70e minuut en het is Stijn die net naast schiet. We zijn veel en veel beter dan Wilhelmina’26 in de 2e helft maar de bal wil er maar niet in. We moeten achterin ook goed op blijven letten met de lange uittrappen van de keeper van Wilhelmina’26. Zo had je weer 2 verschillende speelstijlen. Wij van achteruit opbouwend en Wilhelmina’26 met veel lange ballen. De laatste 10 minuten krijgen wij nog 3 goede kansen op de gelijkmaker maar dan zit het niet mee. Na precies 80 minuten spelen maakte de scheidsrechter er een einde aan en was de einduitslag 2-3.

We hadden gezien de 2e helft meer verdiend, misschien wel de overwinning. Voetballend waren we  veel beter. Maar de wedstrijd begint in de 1e minuut en niet in de 41 minuut.

Paul weer bedankt voor je perfecte leiding.

Volgende week spelen we uit tegen RFC. Weer een lastige tegenstander maar met  de juiste instelling is alles mogelijk.

Wim.