Asperen JO13-1 – Sparta’30 JO13-1 – 1-12 (0-8)

Asperen JO13-1 – Sparta’30 JO13-1 – 1-12 (0-8)

Vandaag was het dan eindelijk zover, we mochten onze kampioenswedstrijd gaan spelen tegen Asperen, nadat het al 2 keer niet door was gegaan. Hij staat als uitwedstrijd, maar Asperen was bereid om naar ons toe te komen(dank daarvoor). Vooraf strakke koppies en verschillende spelers met buikpijn in de kleedkamer. We hebben aangegeven gewoon te gaan voetballen zoals we normaal doen dan komt het allemaal goed.

Het eerste kwartier van de wedstrijd is van Sparta kant zeer onrustig en er worden heel veel verkeerde ballen gegeven. Het is dan ook Asperen dat de beste kans krijgt op een voorsprong. Na 15 minuten wordt dan eindelijk de ban gebroken en is het Sem die op aangeven van Stan de 1-0 binnenschiet. Daarna zijn we helemaal los en gaan we pas echt voetballen zoals we kunnen. In de 17e minuut is het weer raak door Sem die een voorzet van Kris binnen schiet. In de 20e minuut is het Sem die zijn 3e erin schiet op aangeven van Boris na een mooie aanval. 2 minuten later is het weer raak. Nu is het Kris die een voorzet van Sem binnen schiet 4-0. In de 25e minuut is het Stan die van 16 meter uithaalt, maar de keeper brengt redding. Daniel is er als de kippen bij en legt de bal terug op Jurre die 5-0 maakt. Vlak daarna is het opnieuw Jurre die de bal van 16 meter snoeihard onderkant lat in het doel schiet 6-0. In de 29e minuut is het Kris die op aangeven van Sem raak schiet 7-0. In de 30e minuut wordt het ook nog 8-0 door Boris die ook zijn doelpuntje meepikt na aangeven van Sem. Zo was het laatste kwartier echt heel goed met als resultaat 8 doelpunten. Het kon nu dus echt niet meer mis gaan.

Na de rust is de concentratie bij Sparta iets minder wat het spel niet ten goede kwam. We blijven wel de aanval zoeken en na 39 minuten wordt het dan 9-0 door Sem die op aangeven van Boris hard in de korte hoek schiet. Vlak daarna krijgen we toch nog een doelpunt tegen na een uitbraak van Asperen wordt het 9-1. In de 45e minuut is het Rafael die een afgeslagen bal binnen schiet en zo staat de 10-1 op het bord. In de 50e minuut komt Daan een keer mee naar voren. Sem legt de bal terug op de 16 en Stan stapt eroverheen om Dan te laten afdrukken voor de 11-1. Vlak daarna is het Sem die opnieuw raak schiet voor de 12-1 eindstand en zo konden we na het laatste fluitsignaal van Paul van der Wiel een feestje gaan bouwen.

We zijn met de platte kar door het dorp gegaan en daarna waren er voor allemaal frietjes en een snack. Jongens een terecht kampioenschap wat jullie met goed voetbal zelf hebben afgedwongen. Gefeliciteerd. Jeugdcommissie bedankt voor de organisatie na afloop. Maurice en Antoinette bedankt voor het opruimen van de kleedkamer na de diverse partypoppers.

Volgende week start de nieuwe competitie. Daar zullen we moeten proberen om door te bouwen aan waar we mee bezig zijn. Succes.