LekvogelsJO17-1 – Sparta’30JO17-1

Vandaag alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop en zit de 1e helft erop. Zeno is nog niet fit zodat Luuk er weer bij is en we met 13 spelers om 11.00 vertrokken naar Lexmond.

Op een prachtig sportcomplex met een redelijk veld mochten wij om 12.15 aftrappen. Na 48 seconden kopte Gerton al op de paal na een voorzet van Koen. Dat beloofde wat. In de 4e minuut een kans voor Memphis maar die schiet over. Een mooie aanval in de 15e minuut maar Gerton speelde de bal te ver voor zich uit zodat die kans verloren ging. Daarna zakte het spel van ons naar een bedenkelijk niveau. Het werd een gezapig partijtje. Lekvogels kon niet en wij wilde niet meer. Het duurde tot de 30e minuut voordat wij weer een fantsoenlijke aanval lieten zien. Het is Rik die vanuit een pass van Koen alleen voor de keeper komt en Rik schiet de bal recht in de handen van de keeper. In de 37e minuut moet Olav voor de eerste keer in actie komen.  Door slordig verdedigen krijgt Olav een gevaarlijk schot op zijn doel maar met een prachtige safe bokst hij de bal over de achterlijn. Zo bleef de 0-0 op het scorebord. Een zeer matige eerste helft van onze kant. We waren dik de bovenliggende partij maar waren erg slordig in de passing. De 2e helft was nauwelijks 3 minuten oud en we kwamen op voorsprong. Een mooie aanval van achteruit en het is Rik die Memphis alleen voor de keeper zet en die weet deze kans wel te benutten.0-1. Het tempo lag veel hoger dan in de 1e helft. Nu lieten we zien dat we wel degelijk goed kunnen voetballen. Er waren nu wel mooie combinaties met de bal 1x raken. Dit wordt beloond in de 47e minuut. Weer een aanval van achteruit met de bal 1x raken en het is weer Memphis die de bal via onderkant lat binnenschiet.0-2. Er was veel meer beweging nu zonder bal en ook veel meer beleving. We kregen na de 0-2 in 10 minuten tijd nog prachtige kansen op meer maar het was allemaal net niet. Daarna komt weer het verval. Onbegrijpelijk. Ineens weer erg slordig met weer vele foute passes. In de 60e minuut weet Lekvogels hier van de profiteren en komt de 1-2 op het scorebord. Dan zijn er nog 20 minuten te spelen.  Lekvogels zet veel meer druk naar voren maar echt gevaarlijk werden ze niet. Het was van onze kant weer een matte vertoning. Zo slap en slordig. De laatste 10 minuten ging Lekvogels 1 op 1 spelen. We kwamen behoorlijk in de verdrukking maar gelukkig is Olav nog in bloedvorm. Olav die ook steeds meer mee gaat voetballen als keeper. Na 83 minuten maakte de goedleidende jonge scheidsrechter er gelukkig een einde aan en schrijven wij er 3 punten bij.

Zo sta je het ene moment te genieten en even later je op te vreten. Zo wisselvallig als we kunnen zijn. Maar goed we hebben de doelstelling bereikt. En die was met deze jonge JO17-1 een plaatsje tussen de nrs 6 en 9. We staan plaats 6 dus kan je zeggen doelstelling bereikt.

Winterstop? Komende week nog trainen en 6 januari alweer de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar. De maanden Januari en Februari staan weer volgeboekt dus het woord winterstop dat komt in ons woordenboek niet voor.

Iedereen fijne Kerstdagen en een gezond en sportief 2018.

Wim Vos