SchelluinenJO17-1 – Sparta’30JO17-1

Een uitwedstrijd vandaag tegen koploper Schelluinen. Een ongenaakbare koploper die een gemiddelde hebben van 6 doelpunten per wedstrijd. Ook zij hebben net als Achilles Veen geen JO19-1. Dus zou het een zware opgave worden om de punten mee te nemen naar Andel.

Memphis is ziek en Menno zich verslapen??!!! Gelukkig konden Ryan en Luuk mee zodat we met 13 spelers om 09.15 vertrokken naar Schelluinen.

Om 10.30 de aftrap op een goed bespeelbaar veld. Vanaf minuut 1 was duidelijk wat de intentie was van Schelluinen. We werden direct met de rug tegen de muur gezet. De ene aanval na de andere op de goal van Olav. Wat hadden we het moeilijk. Gelukkig stond hun vizier niet scherp in het begin anders hadden we de eerste 10 minuten al met 4-0 achter gestaan. En dan hadden we vandaag ook Olav in een bloedvorm. Hij ranselde de ene na de andere bal uit zijn goal. De trainer van Schelluinen riep na 15 minuten spelen naar ons van “wat een keeper joh”. Het duurde tot de 22e minuut de show van Olav. We kregen toen een terechte strafschop tegen en was Olav zelfs kansloos.1-0. In de 24e minuut kregen we een vrije trap tegen. Een prachtige ingestudeerde vrije trap en Olav stond oog in oog met hun spits en die wist hier wel raad mee.2-0. Pas in de 34e minuut weet Schelluinen weer te scoren. Een diepe bal op hun spits die razend snel was liep iedereen eruit en schiet de bal achter de kansloze Olav.3-0. De 3-0 is ook de ruststand. Dat het nog maar 3-0 was is te danken aan Olav. Het had gemakkelijk 7-0 kunnen zijn. En wij? Een enkel kansje hebben we gehad. De 2e helft was 38 seconde oud of het was al 4-0. Schelluinen ging door met waar ze gebleven waren. Vol gas, om zoveel mogelijk doelpunten te scoren. Gelukkig gingen ze regelmatig nonchalant om met hun kansen. In de 43e minuut word het 5-0 doordat Gerton eruit werd gelopen alsof hij er niet stond. Idem dito in de 55e minuut.6-0. Daarna werd die spits gewisseld want hij moest met het 1e mee. Wij kwamen daarna pas in de wedstrijd. Eerlijk is eerlijk ook Schelluinen nam gelukkig wat gas terug. We kregen meer lucht en gingen weer mee voetballen. Koen krijgt in de 68e minuut een vrije kans voor hun keeper maar schiet net over. In de 73e minuut komt Schelluinen op 7-0. Daarna kregen we nog enkele kansjes maar meer ook niet. Na 80 minuten spelen maakte hun uitstekende scheidsrechter er een einde aan zodat de eindstand 7-0 is.

Een wedstrijd om snel te vergeten? Nee, ook een wedstrijd om van te leren. Natuurlijk is het leeftijd verschil weer groot maar als je ziet hoeveel beweging dat er was met en zonder bal bij hun. Een heel bewegelijk team met 3 hele goede fysiek sterke spitsen. Zij zullen ook de terechte kampioen worden.

As woensdag spelen wij de inhaalwedstrijd bij BeReady en zaterdag thuis tegen laagvlieger RFC.

Ryan en Luuk bedankt dat jullie mee wilden doen.