Competitiewedstrijden JO13-1

GRC’14 JO13-2 – Sparta’30 JO13-1 – 1-2 (0-1)

Vandaag speelde we onze eerste competitiewedstrijd uit bij GRC’14. Op Levi na waren we compleet, zodoende begonnen we met Rafael op het doel.

We begonnen goed en probeerde GRC gelijk vast te zetten op hun eigen helft. Omdat we vaak te onrustig zijn na het veroveren van de bal is de eindpass vaak niet goed. GRC is in de omschakeling een aantal keren gevaarlijk via onze rechterkant. Na zo’n kwartier spelen komen we op voorsprong. Het is Kris die na een uittrap van Rafaeldoor kan lopen richting het doel en de bal over de keeper heen schiet 0-1. Daarna krijgen we nog een aantal kansen op meer via Kris en Sem. Aron raakt nog de paal.

Na rust komen we niet goed uit de kleedkamer en na 5 minuten is het GRC dat uit een corner scoort 1-1. We gaan weer druk zetten op GRC en krijgen een aantal schietkansen vanaf de 16 via Daniel. Helaas gaan deze allemaal over. Aron raakt nu weer de lat en zo blijft het maar 1-1. Na 50 minuten komt dan eindelijk de bevrijdende 1-2. Het is Sem die een afgeslagen bal voor zijn voeten krijgt en vanaf 16 meter de bal hoog in het doel schiet 1-2. Hierna krijgen we nog 1 prachtige kans via Kris. Zo weten we de wedstrijd winnend af te sluiten 1-2.

Jongens allemaal heel hard gewerkt. Als we iets rustiger worden aan de bal en meer het overzicht bewaren voor de goal, hadden we er vandaag zeker 5 meer gemaakt. Volgende week spelen we om 12.30 uur thuis tegen Vuren.

Sparta’30JO13-1 – Vuren JO13-1 – 8-3 (5-1)

Vandaag de 2e competitiewedstrijd thuis tegen Vuren. We speelde pas om 12.30 uur, omdat er heel veel thuiswedstrijden waren. In de bespreking hebben we aangegeven om de tegenstander gelijk vast te zetten op eigen helft en de druk erop te houden. Rafael keepte de eerste helft. Levi zou na de rust het doel gaan verdedigen na een aantal weken geblesseerd zijn geweest.

We zijn vandaag heel goed van start gegaan en binnen 5 minuten was het al raak. Het is Kris die goed uithaalt na een mooie pass van Daniel. We blijven goed doorgaan en in de 10e minuut is het weer raak. Na een corner van Kris is het Jurre die zijn hoofd tegen de bal zet en 2-0 scoort. In de 16e minuut is het Piet die na goed terugleggen van Jurre de 3-0 maakt. Vlak daarna is het opnieuw Kris die op aangeven van Jurre de 4-0 maakt. Daarna is het Aron die voor het eerst weet te scoren. Hij kopt een voorzat van Kris mooi binnen. Vlak voor rust toch even onoplettendheid achterin waardoor Vuren nog 5-1weet te maken.

De tweede helft beginnen we niet best en is het erg rommelig. Vuren weet al snel 5-2 te maken. Na 41 minute is het dan toch weer Kris die de 6-2 maakt. Vuren weet nog een keer te profiteren van niet opletten van Sparta zijde 5-3. Het slotakkoord is weer voor ons. Kris schiet de bal op de lijn binnen, nadat Sem tegen de paal schoot 7-3. In de laatste minuut is het Sem die op aangeven van Boris de eindtand op het bord schiet 8-3.

Vandaag van Sparta een goede wedstrijd gezien met af en toe heel goed samenspel. Jammer van de tegendoelpunten, want deze waren niet echt nodig. Zaterdag spelen we niet voor de competitie.

Sparta’30 JO13-1 – Noordeloos JO13-1 – 4-3 (1-2)

Vandaag na 4 weken eindelijk weer eens een wedstrijd voetballen en we tegen Noordeloos. Ze hadden net als wij 2 wedstrijden 6 punten, dus een topper.

We begonnen de wedstrijd heel goed en zetten Noordeloos gelijk onder druk. Binnen 2 minuten komt Boris al vrij voor de keeper, maar helaas voor ons wordt de bal van de lijn gehaald. Na 5 minuten is het wel raak, als Stan een prachtige pass geeft op Kris die om de keeper heen gaat en de bal tegen de touwen werkt 1-0. We blijven hierna goed voetballen en krijgen ook nog wel een aantal kansen op meer, maar het blijft oppassen voor de counters van Noordeloos. In de 25e minuut krijgen ook het deksel op de neus en is na een uitbraak en te veel mensen voor de bal 1-1. Op slag van rust nog een keer een uitbraak van Noordeloos en het staat zomaar 1-2. Dit geheel tegen de verhouding in, want we lopen echt goed te voetballen.

Na de rust komen we weer sterk uit de startblokken en is na 3 minuten weer raak na mooi schot van Daniel gaat de bal over de keeper heen het doel in 2-2. Na weer wat kansen voor ons die er niet in gaan komt er weer een uitbraak van Noordeloos is het zowaar weer raak 2-3. In de 50e minuut krijgen we een corner die na wat hoofden en voeten voor de voeten van Rafael komt en daarna prachtig over de keeper in de verre hoek schiet 3-3. Zou het dan toch nog kunnen. We zijn heel de wedstrijd al de baas op het veld, maar ja dat zegt niet altijd alles. 3 minuten voor tijd komt dan toch onze 4e treffer van de voet van Boris die de bal over de keeper en via de paal in het doel schiet 4-3. We krijgen hierna nog 2 kansen om de 5-3 te maken, maar helaas gaan deze ook weer mis. In de allerlaatste minuut komt Noordeloos er nog een keer uit en staan we weer met te veel mensen voor de bal en laten we er 1 zomaar vrij voor Levi staan. Hij schiet van 5 meter en gelukkig voor ons brengt Levi redding. Dan fluit de scheidsrechter voor het einde en winnen we uiteindelijk dik verdiend.

Vandaag heel goed gevoetbald. Als we maar de helft van onze kansen gemaakt hadden, was het zeker niet zolang spannend geweest.

Piet bedankt voor het fluiten en Maurice weer voor het vlaggen.

Volgende week spelen we uit om 8.30 uur bij LRC in Leerdam, dus vrijdag allemaal vroeg naar bed haha.

LRC JO13-2 – Sparta’30 JO13-1 – 1-2 (0-2)

Vandaag moesten we om 7.15 uur vertrekken voor de uitwedstrijd tegen LRC. Na de goede wedstrijd van vorige week gaan we vandaag proberen deze lijn door te trekken.

We straten opnieuw erg goed door de tegenstander onder druk te zetten. Na 3 minuten is het al raak na een mooie aanval over rechts is het Boris die de bal goed voorzet en is het Aron die opnieuw met de kop scoort 0-1. We blijven goed voetballen en in de 8e minuut is het opnieuw raak. Het is Rafael die de bal vanaf 16 meter keurig achter de keeper schiet 0-2. Hierna krijgen we nog een paar kansjes, maar deze gaan er helaas niet in. Na een kwartier is het LRC dat voor het eerst gevaarlijk wordt, maar Levi brengt redding. Daarna gaan we te veel de lange bal spelen wat ons voetbal niet ten goede komt en waardoor LRC meer ruimte ging krijgen om te voetballen. We krijgen nog wel een paar mooie kansen voor rust via Kris net naast en Sem op de paal na een schitterende pass van Jurre.

De tweede helft een meer gelijk opgaande wedstrijd waarin wel de beste kansen voor ons zijn. In de 40e minuut komt LRC wel terug in de wedstrijd nadat Levi de bal verkeert raakt staat hun spits klaar om de bal binnen te schieten. Helaas kan gebeuren 1-2. Hierna krijgen we tot het eind van de wedstrijd nog een aantal goede kansen. Eerst is het Tygo die na een misverstand bij LRC de bal helaas net naast schiet. Daniel en Daan krijgen nog een mooie schietkans en Sem schiet de bal tegen de keeper aan. We winnen de wedstrijd uiteindelijk met 1-2.

Zo staan we na 4 wedstrijden nog altijd op de volle winst. Jammer dat we onszelf niet belonen met meer doelpunten als je naar het aantal kansen kijkt.

Sparta’30 JO13-1 – Stedoco JO13-2 7-1 (3-0)

Vandaag spelen we de thuiswedstrijd tegen Stedoco uit Hoornaar. Vooraf de afspraak gemaakt om de tegenstander weer gelijk onder druk te zetten en de bal goed rond te laten gaan.

Het begin van de wedstrijd is toch een beetje afwachtend van beide kanten, maar na zo’n 10 minuten nemen we het heft in handen en gaan we goed voetballen en kansen creëren. Na 18 minuten is het eindelijk raak nadat Sem vanaf rechts de binnen komt en Aron vrij ziet staan, die twijfelt niet en schiet de 1-0 binnen. We blijven goed doorgaan en 3 minuten later is het weer raak. Een corner van Sem wordt niet goed weggewerkt en het is Piet die vanaf 16 meter heerlijk binnen schiet 2-0. Stedoco heeft op dit moment helemaal niks in te brengen en wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Vlak voor rust weten we nog een keer te scoren. Nu is het Jurre die vanaf rechts prachtig diagonaal binnen schiet 3-0. In de rust aangegeven zo door te gaan en het doel van Stedoco te blijven zoeken.

We starten weer goed na rust en krijgen gelijk weer een mooie kans via Daniel, maar helaas. Na 10 minuten heeft Stedoco een uitval en krijgt 3 kansen achter elkaar. Levi weet 2 keer redding te brengen, maar de derde gaat er toch in 3-1. Vlak daarna nog 1 keer Stedoco, maar opnieuw is het Levi die redding brengt. We pakken de draad weer op en gaan weer vooruit voetballen. Na een overtreding op Emanuel is het Sem die een vrije trap ineens achter de keeper schiet 4-1. 2 minuten later is het weer raak. Nu is het Kris die op aangeven van Stan de bal vanaf links via een tegenstander over de keeper schiet 5-1. 5 minuten voor tijd een mooie actie vaan Boris over rechts. Hij geeft de bal goed voor op Sem, maar die krijgt de bal niet richting doel. Jurre komt achter hem in lopen en schiet de bal hard achter de keeper 6-1. In de laatste minuut is het opnieuw Boris die goed doorgaat en de bal voorgeeft op Kris die de 7-1 en tevens eindstand binnen schiet.

Het was vandaag echt genieten langs de lijn. Jongens blijf zo doorgaan. As zaterdag spelen we om 8.30 uur uit tegen nummer 2 Peursum.

Peursum JO13-1 – Sparta’30 JO13-1 – 0-0 (0-0)

Vandaag de belangrijke uitwedstrijd om 8.30 uur bij Peursum. Het kunstgrasveld was nat en glad door de vorst van afgelopen nacht. Vooraf afgesproken om op de ingeslagen weg verder te gaan door de bal goed rond te laten gaan en druk te zetten op de tegenstander.

De eerste helft begon van beide kanten aftastend. Peursum was voetballend wel iets beter, maar onze uitvallen waren zeker gevaarlijk. Vaak was het de laatste man die redding kon brengen op onze doorkomende mensen. Peursum was 1x gevaarlijk voor rust uit een corner kon er een speler vrij inkoppen, maar die was recht op Levi af. Vlak voor rust een snelle ingooi van Boris op Sem die wel door kon, maar helaas op de keeper schoot.

Na rust met Boris in de spits om de laatste man van Peursum onder druk te zetten en zo proberen meer vooruit te voetballen. Het bleef een boeiende wedstrijd en het is Boris die de eerste kans krijgt voor ons na rust. Na goed doorgaan gaat de bal helaas net naast. Daarna wordt Peursum een keer gevaarlijk maar Levi staat opnieuw op de juiste plek. Na 20 minuten is het Stan die een na een afgeslagen corner de bal op doel schiet, helaas staat nu de paal in de weg. Peursum probeert op het laatst nog wat te forceren, maar onze prima verdediging met Jurre, Piet, Rick en Daan gaf vandaag geen krimp. Zo blijft het 0-0 en blijven Peursum 3 punten voor.

Jongens allemaal weer heel hard gewerkt en met vlagen goed gevoetbald tegen deze goede tegenstander. Klasse! Volgende week de thuiswedstrijd thuis tegen Sliedrecht om 10.30 uur.

Sparta’30 JO13-1 – Sliedrecht JO13-3 – 6-2 (1-2)

Vandaag spelen we onze 7e competitiewedstrijd thuis tegen nummer laatst Sliedrecht. Bij winst zouden we dicht bij het kampioenschap zijn. We wisten al dat Noordeloos gelijk had gespeeld bij LRC, dus zou het verschil dan 3 punten zijn met nog 1 wedstrijd te spelen.

We kwamen als een komeet uit de startblokken en kregen vanaf minuut 1 heel veel kansen. Binnen 5 minuten is het Sem die eerst de lat raakt op aangeven van Kris en 2 minuten later op de paal schiet na een mooie pass van Boris. Boris krijgt ook nog 2 schietkansen, maar helaas nog geen goal. Na 10 minuten 1 keer een uitval van Sliedrecht en even niet bij de les achterin is het raak en staan we met 0-1 achter. We blijven goed voetballen en het is Aron die na een voorzet van Sem de balnet niet achter de keeper kan koppen. In de 17e minuut opnieuw een uitval van Sliedrecht en het is opnieuw raak. Zo staan we zomaar met 0-2 achter en is Sliedrecht pas 2 keer over de middenlijn geweest. Na 25 minuten is het dan toch eindelijk raak. Het is Boris die de bal achter de keeper schiet na een pass van Kris. In de laatste minuut van de eerste helft schiet Jurre ook nog even op de lat en kopt Boris nog een poging van Sem uit het doel, zodat we geheel tegen de verhouding in met een achterstand de rust in gaan.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld als voor rust. Alles speelt zich af op de helft van Sliedrecht, maar nu gaan we de kansen wel benutten. Na 5 minuten is het Jurre die zichzelf met een mooie beweging vrij voor de keeper zet en binnen schiet 2-2. Vlak daarna komen we dan eindelijk op voorsprong. Het is Kris die na een mooie pass van Daniel goed binnen schiet 3-2. In de 18e minuut is het Kris die een voorzet geeft en Sem die met een mooie volley weet te scoren 4-2. Vier minuten later is het opnieuw raak. Dit keer is het Daniel die ook zijn doelpunt mee pikt 5-2. Het slotakkoord is voor Kris die een voorzet van Boris keurig binnen schiet 6-2. Jammer dat Jurre er 5 minuten geblesseerd af moest.

Een dik verdiende overwinning met opnieuw een heel goed voetballend Sparta’30. Volgende week gaan we naar Asperen voor de laatste wedstrijd van deze competitie. Als we net zo voetballen als we de laatste wedstrijden kunnen we ook daar een mooi resultaat halen.