Bekerwedstrijden JO13-1

BEKERWEDSTRIJDEN

Woudrichem JO13-2 – Sparta’30 JO13-1 – 2-6 (1-4)

Vandaag stond de eerste bekerwedstrijd op het programma om 8.30 uur uit bij Woudrichem. We speelde op kunstgras, dus konden we gewoon voetballen na de vele regen.

De eerste 10 minuten waren van onze kant niet echt best, daarna kwamen we wat beter in ons spel en kregen we eigenlijk kans op kans met af en toe goed voetbal. We kwamen op 0-1 via Daniel. Na 1 van de weinige uitvallen van Woudrichem viel toch 1-1 via een afstandsschot. Vlak daarna is het Stan die van 16 meter de bal over de keeper in het doel schiet 1-2. We lopen voor rust nog uit naar 1-4 door doelpunten van Kris en Boris.

Na rust een slordig Sparta’30 dat niet echt veel uitgespeelde kansen meer krijgt en verdedigend te veel ruimte aan de tegenstander geeft, waardoor Jurre, die vandaag keept, omdat Levi geblesseerd is, een paar goed reddingen kan laten zien. We scoren nog 2 keer door Kris en Boris en Woudrichem scoort nog een keer tegen. Zodoende winnen we de eerste bekerwedstrijd met 2-6.

Woensdagavond spelen we de tweede bekerwedstrijd thuis tegen HHC’09 om 19.15 uur.

Sparta’30 JO13-1 – HHC’09 JO13-1 5-4 (3-3)

Op woensdagavond spelen we thuis tegen HHC uit Heusden. We starten de wedstrijd prima en staan binnen 5 minuten met 1-0 voor door Piet. Vlak daarna kregen we al de kans op 2-0 maar Daniel en Aron kregen de bal er niet in. Na 10 minuten geven we de wedstrijd helemaal uit handen en laten HHC helemaal terugkomen in de wedstrijd. We laten ze zo door het midden komen elke keer en grijpen niet in waardoor we na 20 minuten ineens tegen een 1-3 achterstand aankijken. 5 minuten voor rust komen we dan toch weer een beetje terug. Na een corner van Kris is het een speler van HHC die de bal voorbij zijn eigen keeper schiet. Vlak voor rust is het Sem die op aangeven van Daniel het net weet te vinden. Ruststand 3-3 na een zwakke eerste helft van onze kant.

De tweede helft zien we een heel ander Sparta. Gelijk vanaf de aftrap is het al raak. Het is Daniel die de bal na een mooie steekpass van Boris achter de keeper werkt 4-3. We blijven druk zetten op de tegenstander en op het middenveld de ballen winnen. Uiteindelijk is het Stan die van 16 meter het net weet te vinden voor de 5-3. Na 20 minuten gaan we toch weer een beetje verslappen en geven HHC weer de mogelijkheid om de lange bal te gaan spelen. Vlak voor tijd wordt het nog 5-4. Daar blijft het bij. Zo winnen we ook onze 2e bekerwedstrijd. Jurre keepte een prima wedstrijd.

Zaterdag spelen we uit bij NOAD’32 de laatste bekerwedstrijd en hebben we aan een punt genoeg om verder te gaan.

NOAD’32 JO13-1 – Sparta’30 JO13-1 – 4-2 (3-1)

Vandaag de laatste bekerwedstrijd uit NOAD’32. Vooraf afgesproken dat we zouden beginnen zoals afgelopen woensdag de 2e helft. Maar helaas starten we weer veel te slap en zijn we totaal niet bij de les. Binnen 5 minuten staan we met 1-0 achter. De eerste keer dat we echt gevaarlijk kunnen worden is het ook gelijk raak. Daniel schiet raak na een mooie steekpass van Boris. We blijven echter ongeconcentreerd voetballen en spelen elkaar vaak te zacht of slecht aan. NOAD scoort voor de rust nog 2 keer, zodat we met een 3-1 achterstand gaan rusten.

De tweede helft zien we opnieuw een heel ander Sparta. We zetten de tegenstander vast op eigen helft. Helaas krijgen we niet al te veel kansen, omdat de eindpass vaak niet goed is. Na 20 minuten maken we wel 3-2. Het is Sem die een afzwaaier van Stan van richting veranderd. Vlak daarna nog een grote kans voor Daniel, maar helaas gaat de bal er niet in. Vlak voor tijd krijgt NOAD nog een strafschop na een handsbal van Piet. Deze gaat erin en zo verliezen we deze wedstrijd geheel onnodig met 4-2.

Zaterdag spelen we onze eerste competitiewedstrijd uit bij GRC. We zullen dan ook de eerste helft goed moeten beginnen en niet alleen de tweede.