Sparta’30JO17-1 – GDCJO17-1

Vandaag zijn we weer eens volledig. Dus 13 fitte spelers.

Paul vd Wiel is onze scheidsrechter.

Om 10.35 is de aftrap op het heerlijke kunstgras. Velen zijn er op tegen om op kunstgras te spelen, maar wij vinden het geweldig. Geen glijpartijen en geen smoesjes van het veld is zo hobbelig.
De opstelling is:
Keeper: Olav
Verdedigers: Tim – Marwin – Ruben – Jan
Middenvelders: Menno – Rik – Zeno
Aanvallers: Stijn – Gerton – Memphis
Wissels vandaag: Koen – Dennis

De eerste kans was voor GDC in de 3e minuut maar de bal ging voorlangs. Direct daarna is het Memphis die over schiet. Weer 3 minuten later GDC maar ook die bal ging hoog over. De eerste mooie aanval van ons was in de 10e minuut maar Gerton schiet net naast. Weer een mooie aanval van ons in de 12e minuut maar nu schiet Memphis weer rakelings naast. Het vizier stond nog niet scherp maar de schoten kwamen steeds dichter op de goal. In de 16e minuut is het dat eindelijk raak. Vanuit een prachtige aanval over vele schijven geeft Ruben een voorzet en is het Zeno die de bal binnen tikt.1-0. Een kopbal van GDC in de 20e minuut en gaat net naast. Wij bleven de bovenliggende partij. Een afstandschot van Koen in de 30e minuut maar de keeper tikt de bal over de goal. Vanuit de hoekschop krijgen we een goede kans maar ipv de bal binnen te koppen proberen we het met de voet zo’n 1.50 hoog maar dat is veel moeilijker zodat die kans verloren ging. Een item waar ik allang mee bezig ben, maar de bal koppen komt bij velen niet voor in het woordenboek. De ruststand was zodoende maar 1-0. De 2e helft begonnen we veel feller dan de 1e. En dat wordt beloond in de 48e minuut. Een hoekschop van Stijn en het is Menno die de bal binnen tikt.2-0. Dan zie je ineens het vertrouwen groeien bij de jongens. Een (wel) hele hoge voorzet van Gerton in de 50e minuut en nu is het Stijn die de bal achter hun keeper schiet.3-0. Een prachtige pass van Rik op Stijn en laatstgenoemde schiet de bal achter de keeper van GDC. 4-0. We waren weer heer en meester in het veld. Een strak schot van Koen in de 57e minuut en het is 5-0. Nauwelijks 5 minuten later is het Stijn die alleen op de keeper afgaat maar nu net naast schiet. Daarna lieten we de touwtjes wat vieren en kreeg GDC ook weer wat kansjes. Zij weten ook in de 63e minuut de 5-1 binnen te schieten. Na een overtreding van Tim krijgt GDC in de 68e minuut een penalty mee en maken zij 5-2. Een overtreding van GDC binnen de 16 meter en deze keer krijgen wij een strafschop mee. Olav die vandaag niet veel  had te doen en ook maar eens wat moest doen nam plaats achter de bal. Met een halve panenka strafschop wist hij tegenover zijn collega keeper de bal binnen te schieten.6-2. Vlak daarna vind Paul het ook mooi geweest en maakt er een einde aan zodat we een dikverdiende overwinning hebben behaald.

Een wedstrijd met vlagen hoogstand voetbal maar dan ook weer ineens heel slordig. Dat moet stabieler maar we hebben daar nog de tijd voor.

Paul maar weer eens bedankt voor de leiding want zonder scheidsrechters geen wedstrijden. Wij zijn hartstikke blij met je.

Volgende week geen wedstrijd voor ons. Velen hebben opendag op school en wordt de wedstrijd doordeweek gespeeld. Wanneer of hoelaat is nog niet bekend maar dat komt goed.

Wim Vos