Wilhelmina’26JO17-2 – Sparta’30JO17-1

Vorige week voor het eerst helemaal compleet vandaag Memphis ziek en Zeno en Rik niet fit. Rik en Zeno waren wel voldoende hersteld om als wissel mee te gaan. Gelukkig was Ryan vd Kley bereid om met ons mee te gaan zodat we toch 11 fitte spelers hadden.

De tegenstander vandaag is Wilhelmina’26 uit Aalburg. Vorig jaar 2x gespeeld tegen hetzelfde team waar we ook nu tegen moeten. Toen 2x onverdiend nipt gewonnen dus we wisten dat het een lastige wedstrijd zal worden.

De aftrap was om 10.30 in druilerige omstandigheden op het hoofdveld. De eerste kans was voor ons in de 3e minuut. Vanuit een hoekschop schiet Ruben net naast. Een kansje voor Wilhelmina’26 in de 8e minuut maar de bal ging ver naast. Na 16 minuten spelen een mooie aanval van ons en kan Koen alleen op de keeper af. Maar zoals zovaak zijn we dan te onzeker alleen voor de keeper en ook nu gaat de bal net naast. In de 19e minuut probeert Koen het met een afstandschot en de bal verdwijnt in de goal bij Wilhelmina’26.0-1. De wedstrijd wilde maar niet goed los komen. Wilhelmina’26 een beetje afwachtend en wij konden ook niet goed in ons ritme komen. In de 29e minuut komt Wilhelmina’26 toch op 1-1 door niet goed ingrijpen bij ons achterin. Het was allemaal maar een tamme bedoeling van beide kanten. Zo gebeurde er niet veel meer en is de ruststand 1-1. De 2e helft was nauwelijks 3 minuten oud en kan Rik alleen op hun keeper af maar ook hij weet die kans niet te benutten. Als we in de 47e minuut een vrije trap krijgen zo’n 18 meter van het doel gaat Rik er maar eens achter staan en schiet de bal net over. Wilhelmina’26 komt in de 49e minuut na een snelle uitval alleen voor Olav maar Olav weet met een fantastische redding de bal tot hoekschop te werken. In de 52e minuut komen wij goed weg als Wilhelmina’26 de bal tegen de lat schiet. Weer eens een mooie aanval van ons in de 60e minuut maar Gerton schiet net naast. Drie minuten later Wilhelmina’26 weer door een snelle uitval maar Olav brengt redding. We moesten heel alert blijven met de snelle counters van Wilhelmina’26. Na 70 minuten spelen gaat deze keer Stijn weer eens alleen op hun keeper af en je raad het al……….hij schiet de bal tegen de keeper. Een goede kans voor Wilhelmina’26 in de 75e minuut en weer is het Olav die de situatie meester is. Met nog 2 minuten spelen op de klok en krijgen we een hoekschop mee. Daar komt nog een geweldige kans voor ons uit maar we kregen de bal er maar niet in. Na 81 minuten spelen vind de scheidsrechter het mooi geweest en fluit voor de laatste keer zodat de eindstand 1-1 is.

We hebben vandaag niet slecht gespeeld maar waren veel te onrustig aan de bal. Weer kansen genoeg gehad maar de overtuiging was er niet vandaag. En wat zal het toch makkelijker voetballen zijn voor ons als we de kansen eens beter zouden benutten.

Ryan nogmaals bedankt dat je met ons mee wilde doen.

Volgende week spelen we thuis tegen GDC waar we het ook altijd moeilijk tegen hebben.

Wim Vos