Sparta’30 JO17-1 – Dussense boys JO17-1

Voor het eerst compleet vandaag en met Luuk erbij zelfs 14 spelers. Zoals ik vorige week al vermelde een fysiek sterke tegenstander vandaag die ook geen JO19 hebben.

Scheidsrechter is Paul vd Wiel zo’n beetje onze vaste scheidsrechter.

Lekker op het kunstgras in een heerlijk zonnetje de aftrap om 10.30. Dussen begon heel agressief aan de wedstrijd. In de 2e minuut al hun eerste kans maar de bal gaat net naast. Maar wij kunnen dat ook en in de 4e minuut is het Stijn die net over schiet. Al snel bleek dat er 2 totaal verschillende speelstijlen waren. Dussen heel veel met de lange bal en wij zoals vertrouwd goed verzorgd. Dat Dussen met de lange bal speelde komt ook omdat zij 2 heel goede spitsen hebben die snel, fysiek sterk en slim zijn. Zo komen zij ook bijna op voorsprong in de 6e minuut. Voor Ruben er erg in had was 1 van hun spitsen achter de rug van Ruben weggelopen en kon alleen op Olav af. Maar Olav wist de bal tot hoekschop te verwerken. Vanuit die hoekschop wist de andere lange spits op doel te koppen maar de bal gaat via de lat over. Na 9 minuten krijgt Ruben een goede kans vanuit een voorzet van Rik maar schiet de bal net naast. We kregen de spitsen van Dussen beter onder controle en namen wij brutaal het initiatief. In de 12e minuut een prachtige aanval van ons door de bal 1x te raken en krijgt Koen een dot van een kans maar de keeper brengt ternauwernood redding. Weer is Koen betrokken bij een aanval in de18e minuut en die ziet Zeno vrij staan en die schiet de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. In de 31e minuut is Tim 1 van de spitsen kwijt en kan nog redding brengen op randje 16 meter recht voor het doel. Terecht vrije trap voor Dussen. De spits van Dussen weer hier wel raad mee en schiet de bal strak in de hoek van de goal.0-1. Dit is ook de russtand. De 2e helft was nauwelijks 2 minuten aan de gang of 1 van hun spitsen weet de 0-2 te scoren. Even niet opletten bij ons en het wordt direct afgestraft. Maar we lieten niet het koppie hangen en bleven goed voetballen en kregen weer de nodige kansen. Een poeier van Memphis in de 46e minuut en weer ging de bal net naast. Een geweldige afstandschot van Gerton in de 51e minuut en de bal verdwijnt achter hun keeper.1-2. Het verschil wordt weer 2 doelpunten 1 minuut later. Nog nagenietend van het doelpunt van Gerton, eventjes niet scherp,en hun spits schiet de bal weer achter Olav.1-3.  Wat Gerton kan kan ik ook dacht Stijn en in de 62e minuut haalt hij verwoestend uit en de bal ligt al achter de keeper voor hij er erg in had. Een prachtige goal. In de 70e minuut probeert Stijn het nogeens en de bal komt boven de graaiende keeper snoeihard tegen de lat. We bleven de bovenliggende partij en we verdiende minimaal een gelijkspel. Dit zal ook gebeuren in de 73e minuut door een kopbal van Memphis.3-3. Maar we willen meer. Nu is het mijn beurt moet Ruben gedacht hebben in de 76e minuut. Hij begint aan een indrukwekkende solo en kon alleen maar afgestopt worden door een stevige overtreding. De vrije trap werd helaas niet benut. In de 78e minuut nog een kansje voor Dussen maar de stand bleef zoals hij was. Na 80 minuten het laatste fluitje van de scheidsrechter en is de 3-3 de eindstand.

Dan sta je daar met 1punt. Tevreden of toch………. Die gedachte heerste ook bij de jongens. Als je ziet hoe we toch weer terugkomen van 1-3 tot 3-3 is knap. Voetballend weer veel en veel beter. Maar er zat meer in. Ik denk dat we terecht tevreden kunnen zijn. We zijn weer met z’n allen op de goede weg. Het was even wennen aan de fysieke tegenstand die we nu wekelijks krijgen, maar het geloof en vertrouwen is weer terug. Maar de beentjes moeten wel op de vloer blijven.

Volgende week gaan we naar Wilhelmina’26 in Aalburg. Ook een geduchte tegenstander.

Wim Vos