Archilles Veen JO17-1 – Sparta’30 JO17-1

Vandaag de wedstrijd tegen koploper Achilles Veen. Gerton heeft familie-uitje maar Luuk is er weer bij dus met 13 man gezellig met de fiets naar Veen.

De aftrap was stipt 11.30 voor Achilles Veen. Direct na de aftrap worden we onder druk gezet. Al na 2 minuten de eerste goede kans voor Achilles Veen maar de bal gaat rakelings over. Een minuut later krijgen zij weer een kans maar nu gaat de bal naast. In de 4e minuut gaat Memphis alleen op de keeper af maar wordt teruggefloten voor buitenspel. Dat was het in de verste verte niet. Na 7 minuten spelen een snelle aanval van Achilles Veen en weten zij nu wel te scoren.1-0. Vanuit een mooie aanval van ons in de 10e minuut is het deze keer Stijn die alleen voor de keeper komt maar schiet de bal recht in de handen van de keeper. Een hoekschop voor ons in de 12e minuut door Stijn en de bal valt over hun keeper bij Memphis bij de 2e paal en hij kan hem zomaar binnen tikken maar schiet de bal in het zijnet. Een aanval van Achilles Veen in de 25e minuut en zij schieten de bal wel binnen.2-0. Drie minuten later een pass van Memphis op Stijn en die schiet de bal alleen voor de keeper weer recht in zijn handen. Door niet goed ingrijpen komt hun snelle spits in de 30e minuut alleen voor Olav en die weet hier wel raad mee door de bal beheerst tegen het netje te schieten.3-0. Een geweldig afstandschot van Stijn in de 33e minuut en de keeper van Achilles Veen had geen schijn van kans.3-1. Dit zou ook de ruststand zijn. De 2e helft begint Achilles Veen furieus. Al in de 42e minuut komt hun spits alleen tegenover Olav maar Olav brengt redding. Een voorzet van Stijn in de 45e minuut en is het Ruben die de bal hard binnen schiet.3-2. Nog geen minuut later komt Achilles Veen op 4-2. Weer 3 minuten later wordt het zelfs 5-2 door hun spits die iedereen eruit loopt en de bal hard achter Olav schiet. Maar wij bleven goed meedoen. In de 55e minuut wordt het 5-3 door Stijn uit een pass van Memphis. In de 60e minuut wordt het weer 6-3 door hun snelle spits die niet afgestopt kon worden. Ruben komt in de 63e minuut oog in oog met hun keeper maar schiet de bal net over. Zo golfde het spel over en weer. Weer hun spits in de 70e minuut die 7-3 scoord. In de laatste 10 minuten weet Achilles Veen nog 2 maal te scoren zodat de eindstand 9-3 word.

Achilles Veen was een maatje te groot vandaag. Het leeftijd verschil was met sommige van ons bijna 4 jaar en met de meeste ruim 2 jaar. Toch ben ik dik en dik tevreden over het vertoonde spel. Voetballend gezien was dit de beste wedstrijd van ons. Ik kreeg na de wedstrijd volop complimenten voor het vertoonde spel van onze kant. En niet alleen van hun trainer, leider of scheidsrechter maar zelfs van mensen die stonden te kijken kwamen naar me toe. En dat is heel fijn te horen. Maar ik ben ook trots op het team maar af en toe zou je ze………………….

Volgende week weer een fysiek sterke ploeg nl Dussense boys JO17-1 maar daar worden we alleen maar sterker van.

Wim Vos