Sparta’30 JO17-1 – HSSC’61 JO17-1

Geen competitie vandaag, dus maar vriendschappelijk voetballen. Tegenstander van vandaag is HSSC’61 uit Hei en Boeicoop. Rik is met vakantie en met Luuk erbij 13 spelers.

Gerton en Memphis zijn de wisselspelers.

Paul van de Wiel is de scheidsrechter.

Om 10.30 is de aftrap voor HSSC’61. Na 2 minuten al het eerste schot van ons op de goal van HSSC’61 maar de bal gaat ver naast. In de 4e minuut gaat de spits van HSSC’61 alleen op Olaf af maar weet die kans niet te benutten. Een prachtige aanval van ons in de 6e minuut en het is Zeno die de bal binnen schiet.1-0. Weer een goede kans voor HSSC’61 in de 9e minuut maar Olaf brengt redding. Stijn probeert het in de 12e minuut met een afstandschot maar de bal spat tegen de kruising. Direct daarna een aanval van HSSC’61 en veel te gemakkelijk weten zij door onze verdedigen te lopen en de 1-1 binnen te schieten. Weer een doelpunt tegen door veel te zwak ingrijpen. Als we in de 28 minuut niet goed ingrijpen op het middenveld krijgt HSSC’61 een geweldige kans maar weer is Olaf die een doelpunt weet te voorkomen. Vanuit een prachtige aanval van ons in de 34e minuut is het Stijn die de bal prachtig binnen schiet.2-1. Op slag van rust komt HSSC’61 nog langzij. Door weer veel te slap ingrijpen al voorin en het middenveld komt onze achterhoede tegenover een overtal te staan en is het een koud kunstje om de bal achter Olaf te schieten.2-2. Gelijk daarna fluit de scheidsrechter voor de rust. Een helft die gelijk opging, maar wat geven wij toch makkelijk de doelpunten weg. In de rust maar weer eens aangegeven dat verdedigen voorin begint en we veel korter op de man moeten staan. De eerste kans in de 2e helft was voor HSSC’61 maar weer was Olaf een sta in de weg. In de 55e minuut komt HSSC’61 op voorsprong doordat we op het middenveld onze tegenstander weer veel te veel ruimte geven en de achterhoede weer tegenover een overtal komt te staan. Achterin is het dan ook weer half ingrijpen en loop de spits de bal zomaar binnen achter Olaf.2-3. HSSC’61 is veel feller de 2e helft begonnen dan wij. Er was geen coachen aan. Zo slap weer. In de 70e minuut wordt het zelfs 2-4 door hetzelfde probleem. De laatste 10 minuten krijgen we nog 2 doelpunten tegen zodat de eindstand 2-6 wordt.

Tja…….het valt niet mee. We zijn niet gewend dat de tegenstander ons de baas is. Vorig jaar bijna alles gewonnen en nu al meer verloren dan vorig jaar heel het seizoen. Maar we weten dat het een moeilijker seizoen zou worden. We hebben een vrij jong team met nog spelers die een JO15 leeftijd hebben. Net als vandaag stond er bij de tegenstander ook jongens in die in JO19 spelen. We krijgen meer tegenstanders die geen JO19 team hebben en dan spelen in JO17.  Het is nu eenmaal zo. Dus is het helemaal geen schande als je daarvan verliest. Maar om je tegenstander het zo gemakkelijk te maken hoeft nu ook weer niet.

Volgende week gaan we naar koploper Achilles Veen, en die hebben ook geen JO19, en daar gaan we onze huid zo duur mogelijk verkopen en waarom zouden we daar niet kunnen stunten? Maar dan moet het wel zijn,1 voor allen en allen voor 1.

Paul nogmaals bedankt voor de voortreffelijke leiding.

Wim Vos