Sparta’30 JO17-1 – Woudrichem JO17-1

12 spelers vandaag want Gerton is nog steeds geblesseerd. Gerton is op de weg terug en over een paar weekjes hopen we hem er weer bij te hebben.

Na de wanvertoning vorige week hebben de jongens nog wat goed te maken vandaag. Dus gingen we er maar eens goed voor zitten.

Scheidsrechter is Bjorn Groenenberg.

Vanaf minuut 1 namen we Woudrichem bij de strot. In een hoog tempo proberen Woudrichem kapot te spelen. Zo kreeg Stijn al in de 2e minuut een niet te missen kans maar schoot jammerlijk naast. In de 4e minuut is het Memphis die een goede kans krijgt maar schiet te gehaast ook naast. Vanuit een mooie aanval in de 6e minuut is het Memphis die de bal binnen binnen schiet.1-0. We bleven druk houden op de verdediging van Woudrichem. Het is weer Stijn die in de 12e minuut alleen op de keeper afgaat maar schiet recht in de handen van de keeper. Na 14minuten spelen gaat Memphis alleen op de keeper af maar lobt de bal net over. Bij balverlies op het middenveld staat de achterhoede niet goed en weet Woudrichem de 1-1 binnen te schieten. Maar we lieten de koppies niet hangen. We hielden het tempo hoog. In de 20e minuut een mislukt schot van Menno en de bal ligt ineens achter de keeper van Woudrichem.2-1. Het was een sportief potje maar in de 33e minuut ineens de vlam in de pan. In een onschuldig duel met Memphis en een speler van Woudrichem vind de speler van Woudrichem het nodig om Memphis een paar klappen te geven. Deze speler kreeg ook direct rood. Heel positief van Memphis dat hij er rustig onder bleef. Zo moet Woudrichem met 10 man verder. We pakten de draad weer op en zetten Woudrichem weer muurvast en dit alles in een hoog tempo. We kregen in 3 minuten tijd!! 3 hele goede kansen op een ruimere voorsprong maar kregen de bal er niet in. In de 39e minuut een afstandschot van Koen en die gaat via binnenkant paal het doel in.3-1. Dit was tevens de ruststand. Een 3-1 voorsprong en Woudrichem met 10 man. Wat kan je nog gebeuren? De 2e helft was nauwelijks 2 minuten oud en krijgt Stijn een niet te missen kans. Door veel te lang treuzelen werd die kans gemist. Weer 5 minuten later is het Memphis met een kans maar de scherpte ontbreekt. Daarna zakte het niveau heel ver terug. We lieten Woudrichem het initiatief nemen. We oogden vermoeid. Het was ook warm, we speelden in een hoog tempo en Memphis had vrijdagavond zijn verjaardagsfeestje gegeven. Woudrichem kreeg verschillende kansjes maar echt gevaarlijk ook weer niet. Er moest veel geroepen worden langs de lijn om de boel scherp te houden. In de 75e minuut nog een puntertje van Memphis op de goal maar dit was ook alles. Het was bij Sparta’30 helemaal over. Zelfs tegen 10 man waren we de mindere van Woudrichem. De stand bleef zodoende 3-1. Na 80 minuten maakte de scheidsrechter er een einde aan. We waren helemaal leeggespeeld. Maar we kunnen er weer 3 punten bijschrijven.

1 speler wil ik er toch uitpikken zonder ook maar iemand tekort te doen en dat is Ruben. Hij staat op een andere positie,en hij weet ook waarom, en doet het daar fantastisch. Brengt rust achterin en loopt veel gaten dicht.

Bjorn bedankt voor de leiding. Een perfecte wedstrijd gefloten. Niet kinderachtig maar als nodig was op je strepen gaan staan.

Komende maandag spelen we uit vriendschappelijk tegen 2e klasser GRC’14 JO17-1 en as zaterdag thuis tegen 2e klasser ASV Arkel JO17-1.

Wim Vos