Koz. Boys JO17-2 – Sparta’30 JO17 -1

Op Gerton na een fitte selectie vandaag. Luuk Hartman ging ook met ons mee zodat we met 13 spelers op bezoek gingen bij Koz.Boys JO17-2.

Om 10.00uur was de aftrap op een goed bespeelbaar veld. We begonnen met de straffe wind tegen maar dat hoeft geen nadeel te zijn. Zoals altijd proberen we van achteruit te bouwen aan een aanval. Dat deden we vandaag ook maar ipv de bal vooruit te spelen of open te draaien bleven we de bal maar terug kaatsen. Je kijkt het ff aan maar dan zeg je er toch maar wat van. Al snel blijkt het dat er een behoorlijke matheid heerst in het team. Heel loom en lamlendig. Niemand kwam in de bal en we waren ons aan het verstoppen. Zo komt het dat Koz.Boys het initiatief neemt en wij stonden erbij en keken er naar. Door geknoei achterin komt de bal bij de spits van Koz.boys en die schiet in de 11e minuut de bal van 20 meter achter de ver voor zijn goal staande Olaf.1-0. Dan denk je ze zullen nu wel wakker zijn. Maar niets van dit alles. Er was totaal geen beleving en iedereen deed maar een beetje wat. Inderdaad WAT. We verloren elk duel op inzet. Het was bizar om te zien. Ongelofelijk wat we aan het doen waren. Waar we juist zo sterk in zijn het snel inspelen, het bijsluiten en het 1x raken, daar was niets van te zien. In de 29e minuut een voorzet vanaf de rechtse kant door Menno en het is alleen maar Stijn die voor de goal van Koz.Boys aanwezig is. De spits is niet te zien en de middenvelders ook in geen velden of wegen. Om maar aan te geven wat voor wanvertoning ze lieten zien. In de 39e minuut weer een voorzet van Menno en is het Zeno die de 1-1 binnen kopt. Dit is tevens de ruststand.. Dus genoeg te bespreken in de rust. Dan hoop je dat ze in de 2e helft laten zien wat ze kunnen. Door balverlies op het middenveld, en dan gewoon blijven staan ipv terugverdedigen, komt Koz.Boys in de 46e minuut weer op voorsprong. 2-1. Nauwelijks 5 minuten later komt Koz. Boys op 3-1 door veel en veel te zwak ingrijpen. We gaan over op 3-4-3 en komen in de 71e minuut terug tot 3-2 door Ruben. Maar daar zal het bij blijven. Enkele kansjes kregen we nog voor de gelijkmaker maar dan zit het niet mee. Het zou trouwens onverdiend zijn geweest. Als je met zo’n instelling het veld in gaat verdien je niets.

Zo werd het een teleurstellende ochtend. Een paar jongens haalde een voldoende en de rest was ver onder de maat. Volgende week spelen we thuis tegen Woudrichem en dan maar hopen dat het eenmalig is geweest. En daar ga ik wel vanuit.

Als laatste wil ik de scheidsrechter alle complimenten geven voor de voortreffelijke leiding en dat mag ook gezegt worden.

Wim Vos