Sparta’30 JO17-1 – Drechtsteek JO17-3

Nadat vorige week onze 1e competitie wedstrijd niet doorging is het vandaag zover. We hebben verschillende oefenwedstrijden gespeeld met wisselende resultaten. Dan ben je benieuwd hoe we ervoor staan bij aanvang van de competitie. Het team is gelukkig helemaal hetzelfde gebleven. We zijn allemaal van 015 naar 017 gegaan. Het team is zelfs uitgebreid met Adriaan de Boer als asistent-trainer en Helma Nuvelstijn die alles gaat regelen van wat er allemaal nog meer bij komt kijken bv het vervoer, wassen etc.

Gerton is jammer genoeg geblesseerd en Jan en Koen konden om verschillende redenen niet aanwezig zijn. Ryan vd Kley was bereid om het team compleet te maken zodat we in iedergeval 11 spelers hebben vandaag. Ryan nogmaals bedankt.

Ivo Wouters is onze scheidsrechter vandaag en die laat de bal om 10.30 rollen. Het was in het begin ff elkaar aftasten en wij moesten ff wennen dat sommige op een andere positie moesten beginnen omdat er 3 niet waren. Maar al snel namen wij het initiatief. Zo kreeg Stijn in de 8e minuut een kansje maar schoot te zacht in. In de 15e minuut komt Stijn oog in oog met hun keeper maar schiet de bal recht op de keeper. Weer is het Stijn in de 19e minuut die alleen op de keeper afgaat maar lobt de bal net over. Na 26 minuten is het Ruben die alleen op de keeper afgaat maar weer is hun keeper de baas. Drechtstreek deelde wat plaagstootjes uit maar waren niet echt gevaarlijk. Na een mooie aanval in de 30e minuut komt Stijn alleen voor de keeper maar schiet de bal recht in de handen van de keeper. Zo was Sparta’30 de 1e helft veruit de betere maar was de ruststand 0-0. De 2e helft was nauwelijks 1minuut aan de gang of Drechtstreek teste de lat boven Olaf. Nou dacht Stijn dat kan ik ook en die schiet in de 48e minuut keihard tegen de lat. Drechtstreek kwam wel wat sterker uit de rust maar echt gevaarlijk werden ze niet. In de 68e minuut kopt Zeno de bal maar eens tegen de lat. Zo bleef de stand nog steeds 0-0. Eindelijk, eindelijk in de 74e minuut is het Ruben die de keeper van Drechtstreek weet te verschalken. Vanuit een mooie aanval schiet hij de bal over de graaiende keeper in de goal. 1-0. Een dik en dik verdiende voorsprong. Maar het bleef oppassen natuurlijk met de 1-0. Drechtstreek gooide alles op de aanval. Kregen weer enkele kansjes maar Olaf was niet te passeren. Na goed voorbereidend werk van Ruben en Zeno weet Rik in de 80e minuut de keeper van Drechtstreek voor de 2x te passeren.2-0. Dit was tevens de eindstand.

Zo kunnen we de 1e 3 punten noteren. Een wedstrijd waarin we Drechtstreek veel te lang in de wedstrijd hielden. We hadden natuurlijk in de 1e helft allang afstand moeten nemen. Voetballend gezien was het niet zo geweldig maar de punten tellen. Volgende week uit naar Kozakken Boys en dan daar maar laten zien dat wij wel zeker goed kunnen voetballen.

Ivo nogmaals bedankt voor de leiding.

Wim Vos